8 Haziran 2016 Çarşamba

Karşılaştırmalı kalori :)

@isabonfitfoodie den bir paylaşım

Bu sabah şık ve sağlıklı bi kahvaltı ve hatta #sahur alternatifi ile günaydın diyelim. 


Muzun üzerine fıstık ezmesi ve granola koymuşlar. Amerika çok üretiyor fıstık ezmesini, çok ucuz ve enerji verdiği için çok satılıyor. Türkiye'de de üreticisi var evet ama bu topraklarda tahin varken tek bi fıstığa kalmayalım derim. 


Sevgili @grunnorganik in organik fındıklı kremaları da olabilir tahini ve pekmezi de olabilir bu tarife. Üstüne de @momsnaturalfoods dan muzlu ve cevizli granola ile son dokunuş. 


Ezme miktarına göre kalorisi artar. Tahminim 1 yemek kaşığı gibi fıstık ya da fındık ezmesi ile bu güzelliğin 400 kCal civarı bir kalori değeri olur. Hiç fena değil di mi? Çünkü 2 poğaça ve 1 çay ile hem daha az besin değeri alırsınız hem daha çok kalori. 400 gözünüze çok gelmesin. Diyetisyen değilim, beslenme bilimi dersi almış ve konuya bilimsel derecede ilgi duyan bi tombikim.) Bu tip sağlıklı ürünlerin kalorisini öğrendiğinde insanlar çokmuş tepkisi verebiliyorlar (ben de veriyordum:) Ta ki daha sağlıksız alternatifinin ondan daha az kalır yanı olmadığını görene kadar kalori açısından. 


Sabah sabah çok detay oldu kusura bakmayın. Bu tip detaylar paylaşıp paylaşmamam konusunda yorumlarınızı bekliyorum. Herkese güzel bi gün dilerim. #makarnalütfen 


@Regrann from @yourhealthyworld - 🌍🍌Tasty and easy fit snack idea, banana with peanut butter and granola 👌🏽💪🏽 delish!

Hiç yorum yok: